Συνέντευξη Μηδενιστή στο ioanninacity


Συνέντευξη Μηδενιστή Συνέντευξη Μηδενιστή Συνέντευξη Μηδενιστή Συνέντευξη Μηδενιστή Συνέντευξη Μηδενιστή Συνέντευξη Μηδενιστή

Καταφτάνουμε στο ELLOPIA POINT ,όπου διαμένει ο ΜΗΔΕΝΙΣΤΗΣ και είναι έτοιμος να μας παραχωρήσει μία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη! Λίγος χρόνος χρειάστηκε για να κάνουμε μία αναγνωριστική συζήτηση και να αποβάλλω το άγχος μου .Παρότι κουρασμένος -γιατί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διασκέδαζε το κοινό της πόλης που πήγε να τον απολαύσει –ήταν χαμογελαστός ,ευδιάθετος , πολύ απλός και φιλικός !’’ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ’’ νομίζω είναι ο χαρακτηρισμός που το προσδίδω ! Μιλήσαμε για ΟΛΑ .Για το κεφάλαιο ΖΝ ,για την επιτυχία που ήρθε ,για τη σχέση πού διατηρεί τα τελευταία χρόνια , για το αν είναι έτοιμος να κάνει οικογένεια ,για τη σχέση του με τις φανς και τα επόμενα επαγγελματικά σχέδια και το ΝΤΟΥΕΤΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ που θα κυκλοφορήσει !
-Μ.Κ: Για ακόμη μία φορά στα Γιάννενα λοιπόν . Αυτή η πόλη και το κοινό της σε αγαπάνε και σε στηρίζουν .Είναι αμοιβαία τα αισθήματα πλέον ?
-ΜΗΔΕ: Είναι ! εμείς είμαστε σε μία φάση που γυρνάμε παντού και έχουμε ξεχωρίσει κάποια μέρη και τα Ιωάννινα είναι από τις πόλεις που έχουμε ξεχωρίσει και για το κοινό της αλλά και σαν μέρος ,γιατί έχω έρθει αρκετές φορές και για βόλτα. Είναι πανέμορφο μέρος , έχει πολλά να κάνεις , δε του λείπει κάτι . Σαν καλλιτέχνης όμως το πιο σημαντικό μέρος της βραδιάς δεν είναι να πας στο ταμείο να πληρωθείς , είναι το συναίσθημα που θα λάβεις από τον κόσμο την ώρα που τραγουδάς . Πιστεύω εδώ στα Ιωάννινα ηγούνται σε αυτό το πράγμα !

-Μ.Κ : Λοιπόν ,ας πάμε λίγα χρόνια πίσω .Πάμε στην ηλικία που κατάλαβες πως η ενασχόλησή σου με τη μουσική θες να γίνει και το επάγγελμα σου .
-ΜΗΔΕ : Η αγάπη μου για τη μουσική ξεκίνησε παλιά ,στα 14 ξεκίνησα να γράφω μουσική & στίχους . Ξέρεις λίγο από δω λίγο από κει . Έβλεπα όμως ότι το χα και μου άρεσε πολύ . Παρόλα αυτά άργησα να καταλάβω ότι αυτή θα είναι η δουλειά μου ,έκανα παράλληλα πολλές δουλειές . Το χα σα χόμπι . Μετά το ‘’ Αφιερωμένο’’ που άρχισα και πήγαινα καλά εγώ σηκώθηκα και έφυγα ,πήγα εξωτερικό για σπουδές . Τότε την είδα με τα γράμματα ! Όταν γύρισα από Αμερική , τότε άρχισε και πήγαινε φανταστικά και λέω «Ωπ ! εδώ είσαι , σ’ ακούνε και πιάνει τόπο αυτό που κάνεις ». Οπότε δισκογραφικά και επαγγελματικά το χώνεψα στα 27 και μετά . Σιγά-σιγά ‘’ζυμώθηκα’’ πολύ και την έμαθα μόνος μου τη δουλειά. Τα είχα καταφέρει όλα μόνος μου γιατί μέχρι τα 28 μου δεν είχα κανέναν μάνατζερ .

-Μ.Κ : Το κεφάλαιο ΖΝ ,πως προέκυψε στη ζωή σου?
-ΜΗΔΕ : Το κεφάλαιο ΖΝ ήταν η αρχή , η παρέα, η καλοπέραση ,η ξενοιασιά . Εμένα αυτές οι λέξεις και οι εικόνες μου έρχονται ! Από κει και πέρα ήταν οι ‘’κολώνες’’ και οι βάσεις σε όλο αυτό το πράγμα που έζησα .Οφείλεται το ξεκίνημά μου στους ΖΝ. Τότε ήμασταν πολύ μικροί για να καταλάβουμε τι είχαμε φτιάξει . Συνειδητοποιώ με τα χρόνια πως αυτό το πράγμα θα μπορούσε να είχε γίνει τεράστιο αλλά όπως είπα ήμασταν πάρα πολύ μικροί και φυσιολογικά ο καθένας τράβηξε το δρόμο του. Χαθήκαμε .Εκεί και εγώ τράβηξα το δικό μου δρόμο .

-Μ.Κ : Στο δρόμο που τράβηξες σε ακολούθησαν πολλοί ‘’συνοδοιπόροι’’. Τι είναι αυτό πιστεύεις πως κάνει τους φάνς σου να μένουν πιστοί σε σένα και την μουσική σου ?
-ΜΗΔΕ : Καταρχήν πιστεύω πως οι φανς μου για κάποιο λόγο ‘’ανακυκλώνονται’’. Στην περίοδο ΖΝ είχα άλλους φανς , στην τώρα περίοδο έχω κάποιους από εκεί οι οποίοι δεν ήταν τόσο στενόμυαλοι στο θέμα hip hop & μουσική . Μένουν πιστοί γιατί δεν τους αφήνω και εγώ ,δηλαδή δίνω δουλειά και έτσι τους κρατάς σε εγρήγορση .Δεν είμαι άνθρωπος που ακολούθησα τεχνικές ‘’μανατζαρέων’’ .Πολλές φορές γύρισαν και μου είπαν «τώρα πρέπει να βγει ένα τέτοιο κομμάτι ή τώρα πρέπει να κάνουμε αυτό » ,εγώ δεν έκανα ούτε αυτό ούτε εκείνο και εν τέλει μου βγήκε σε καλό .
-Μ.Κ: Την επιτυχία που ήρθε την περίμενες?
-ΜΗΔΕ : Δεν περίμενα να φτάσει μέχρι εδώ . Παρόλα αυτά επειδή ήρθε σιγά –σιγά δε το ένιωσα τόσο στο πετσί μου . Για παράδειγμα η Demy η οποία είναι μια πάρα πολύ καλή τραγουδίστρια της ήρθε η επιτυχία απότομα . Εγώ επειδή πήγαινα σιγά δε μου φάνηκε και τόσο τεράστια η επιτυχία .Αλλά το κατάλαβα. Με την αναγνωσιμότητά μου περπατώντας έξω στο δρόμο και με τη ζήτησή μου έξω σε εταιρείες και σε μαγαζιά . Έτσι κατάλαβα ότι πέρασα στο next level .

-Μ.Κ: Έχεις καταλήξει πλέον τι προτιμάς ως στιχουργικό επίκεντρο: κοινωνικό ,ερωτικό ή πολιτικό στίχο ?
-ΜΗΔΕ: Δε μπορώ να πω τι προτιμάω γιατί είμαι άνθρωπος που πάω με το συναίσθημα της συγκεκριμένης στιγμής. Αν ένα βράδυ νιώθω έτσι ,έτσι θα γράψω αν νιώθω αλλιώς ,αλλιώς θα γράψω και εκείνη τη στιγμή αυτό με γεμίζει .

-Μ.Κ : Είναι επιλογή σου τα ντουέτα των τελευταίων χρόνων να γίνονται με πρωτοεμφανιζόμενες τραγουδίστριες ?Αισθάνεσαι πως πρέπει να δώσεις και εσύ μία πρώτη ευκαιρία ?
-ΜΗΔΕ : Δίνω εν μέρει μία ευκαιρία αλλά έχω σίγουρα επιλέξει τραγουδίστριες που έτσι και αλλιώς θα τους ερχόταν η ευκαιρία .Ήταν δηλαδή καλές από μόνες τους .Μου αρέσει να κάνω συνεργασίες με νέα παιδιά γιατί πάνε να παρουσιάσουν κάτι καινούργιο . Το να βγάλεις ένα τραγούδι με μία τραγουδίστρια φτασμένη θα ταν πολύ κλισέ , από το να βγεις με ένα καινούργιο και φρέσκο κορίτσι και να τους βγάλεις ένα κομμάτι το οποίο θα πατήσει πάνω από την πρόταση που ενδεχομένως θα είχε να σου κάνει η εταιρεία και από αυτό που θα περίμενε ο κόσμος.

-Μ.Κ : Πολλά από τα τραγούδια σου πέραν του ότι έγιναν επιτυχίες μας προξένησαν μεγάλη εντύπωση & έκπληξη γιατί είδαμε τον ΜΗΔΕ σε διαφορετικές φάσεις . Ερωτικό και σέξυ , ρομαντικό και ερωτευμένο ,συνεσταλμένο και θυμωμένο κάποιες φορές . Πώς είναι ο ΜΗΔΕ λοιπόν όταν κατεβαίνει από τη σκηνή και είναι πια ο Πάνος για τους φίλους και την οικογένειά του ?
-ΜΗΔΕ: Να πω κάτι για να το ακούσει και ο κόσμος ,όταν τραγουδάς και θέλεις να λάβεις ένα χαρακτήρα σε οποιοδήποτε τραγούδι όσο να ναι αναλαμβάνεις ένα ‘’ρόλο’’, τον οποίο πρέπει να τον εκπροσωπήσεις . Σαφώς και έχουμε όλα αυτά τα κόνσεπτς τα οποία ανέφερες τα οποία έχουν να κάνουν με καθημερινά συναισθήματα και με χαρά και με αγάπη και με οργή . Δε νομίζω ότι διαφέρω πολύ από τους υπόλοιπους ανθρώπους στη φυσιολογική μου ζωή . Δε μπορώ να είμαι όλη την ώρα οργισμένος ή ότι όλη την ώρα κάθομαι αγκαλιά με ‘’το σκύλο με την γραβάτα’’ . Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος και πλέον είμαι πολύ ήσυχος , απλά ίσως δε φαίνεται γιατί όταν ανεβαίνω στο stage θέλω να το καταπιώ ,οργιάζω .

-Μ.Κ : Έχεις δηλώσει πως τα τελευταία 9-10 χρόνια είσαι με μία κοπέλα . Έχεις βρει το μυστικό για τη διατήρηση μίας μακροχρόνιας σχέσης?
-ΜΗΔΕ : Το ψάχνω ! Μία σχέση θέλει δουλειά και πιστεύω όταν μιλάς για τόσα χρόνια πρέπει να είσαι ευρηματικός ,πρέπει να βρίσκεις πράγματα και χρόνο για να την ανανεώνεις αυτή τη σχέση.

-Μ.Κ : Έχεις σκεφτεί το επόμενο βήμα για τη σχέση αυτή ?
-ΜΗΔΕ : Δε μπαίνω σε αυτό το ‘’τρυπάκι’’ αυτή τι στιγμή. Το αφήνω να με πάει…

-Μ.Κ : Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου μετά από λίγα χρόνια μπαμπά να τρέχει σε παιδικές χαρές με τα παιδάκια του ?
-ΜΗΔΕ : Φυσικά και το θέλω πολύ . Απλά δε ξέρω αν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή γιατί δε θα ήθελα η οικογένεια μου και τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και εγώ να λείπω γιατί τώρα λείπω συνέχεια . Σκέψου έχω τα σκυλιά μου και στενοχωριέμαι τώρα που δεν τα βλέπω πολύ . Επειδή είμαι υπερπροστατευτικός με τα σκυλιά μου σκέψου πως θα είμαι με τα παιδιά μου. Θέλω να είμαι εκεί στο 100% !

-Μ.Κ : Πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση σου με τις φανς σου και πως δημιουργήθηκε η σχέση αυτή ?
-ΜΗΔΕ: Πιστεύω γενικότερα πως στον κόσμο είμαι πολύ προσιτός και κοινωνικός και μερικές φορές διαχυτικός ,δηλαδή πειράζω κόσμο και όταν μερικές φορές παρερμηνεύεται αυτό και φροντίζω να τους βάλω στον ‘’ίσιο δρόμο’’ πάλι.

-Μ.Κ : Θέλω να θυμηθείς την πιο ακραία αντίδραση από κάποιον/α φαν σου.
-ΜΗΔΕ : Θα σου πω ότι ήταν από άντρα γιατί λίγο πολύ από γυναίκες το περιμένεις . Δύσκολα θα σε εκπλήξουν . Αλλά άντρας μου έχει κάνει έκπληξη και τρόμαξα κιόλας λίγο . Καθόμασταν στον καναπέ μετά από ένα live μαζί με την ομάδα μου και έρχεται ένας τύπος και μου λέει «δώσε μου κάτι δικό σου» ,του λέω « δεν έχω να σου δώσω κάτι αυτή τη στιγμή » και «μου λέει δώσε μου το βραχιόλι σου» ,του λέω «δεν γίνεται είναι φυλαχτό» και βγάζει ένα πραγματάκι και πατάει το κουμπί και είναι σουγιάς και παίρνει από το σκισμένο τζιν που φορούσα το κρόσι και το κόβει και μου λέει « αυτό καλό είναι » και σηκώνεται και φεύγει.
-Μ.Κ : PANIK RECORDS : νέα δισκογραφική εταιρεία . Πώς εντάχθηκες στο δυναμικό της ?
-ΜΗΔΕ : Εγώ και οι PLAYMEN ήμασταν από τους πρώτους που υπογράψαμε. Εμείς ξεκινήσαμε με αυτή την εταιρεία. Τώρα πιστεύω πως η PANIK έχει κάνει έκπληξη ! Λειτουργεί πάνω απ όλα σαν οικογένεια , δηλαδή τους καλλιτέχνες τους έχει κοντά της δεν είναι δηλαδή ένα τηλέφωνο το μήνα και ένα e-mail με 10 εντολές. Εδώ ακούμε όλοι μαζί τα κομμάτια μας ,να πούμε τη γνώμη μας και που μπορούμε να βοηθήσουμε ,μπορεί να βγούμε για φαγητό και να μη μιλήσουμε καθόλου για δουλειές . Είναι ένα πολύ ωραίο σκηνικό με ξενόφερτο αέρα στο σύστημα που δουλεύει και χαίρομαι πάρα πολύ που συνεργάζομαι επιτέλους με ανθρώπους που είναι γνώστες του αντικειμένου.

-Μ.Κ : Έχεις φίλους από το χώρο ?
-ΜΗΔΕ : Από την PANIK είμαστε όλοι φίλοι ,κάθε μέρα συναντιόμαστε . Από άλλες δισκογραφικές έχω επίσης φίλους άσχετους με το rap . Ένα πολύ καλό παιδί που μέχρι να το γνωρίσω τον έβλεπα σαν καλλιτέχνη και έλεγα απλά τη γνώμη μου είναι ο Κώστας Μαρτάκης , και απ όταν τον γνώρισα ακόμη και η δουλειά του ανέβηκε 10 σκαλοπάτια πάνω στα μάτια μου . Είναι κάτω από το management της εταιρείας μου και αυτό στάθηκε αφορμή για να τον γνωρίσω κιόλας . Φοβερό παιδί. Α! και η Ελένη Φουρέιρα φυσικά που είναι τρελό παιδί !

-Μ.Κ :Το καλοκαίρι σου πώς ήταν ?Ξεκουράστηκες?
-ΜΗΔΕ : Είχαμε πάρα πολλές συναυλίες ,είχαμε φτάσει σε σημείο να κάνουμε 10ημερα και 12ημερα ώσπου μετά τις 20 Αυγούστου έβαλα ένα στοπ από μόνος μου και «είπα φεύγω να πάω να ξεκουραστώ και να κάνω διακοπές». Πήγα στη Μήλο όπου μας φιλοξένησε ένας πολύ καλός φίλος ο Γιώργος Αλκαίος ,περάσαμε τέλεια αν και τις πρώτες 5 μέρες όπου και αν με άφηνες κοιμόμουν. Όμως ηρέμησα ,χαλάρωσα και γέμισα μπαταρίες .

-Μ.Κ : Για το χειμώνα τι ετοιμάζεις?
-ΜΗΔΕ : Θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό ένα ντουέτο –έκπληξη που δε θα το πιστεύεις, με έναν άντρα καλλιτέχνη αυτή τη φορά , δεν είναι στη δισκογραφική μου και είναι πολύ μεγάλος καλλιτέχνης .Ίσως ο καλλιτέχνης της δεκαετίας. Ετοιμάζουμε και με τους ράπερς της PANIK διάφορα πράγματα. Θέλω να κάνω πράγματα που να μου διεγείρουν το μυαλό συνεχώς. Μερικές φορές κάποια κομμάτια που γράφω είναι πολύ περίεργα και λέω « εγώ το έγραψα αυτό? τι σκεφτόμουν ?» . Έχουμε και διάφορες εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό !

-Μ.Κ : Κλείνοντας πριν σε ευχαριστήσω θερμά θέλω μια ευχή για το νέο μας ξεκίνημα εδώ στο IOANNINA CITY .
-ΜΗΔΕ : Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάτε καλά , περιτριγυρίζεστε από ένα πολύ καλό κοινό το οποίο εύχομαι να το κρατάτε συνεχώς ενήμερο και να βοηθάτε και εμάς τους καλλιτέχνες και ελπίζω τα καλύτερα !
-Μ.Κ : ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΟΥ !
-ΜΗΔΕ : ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ !

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ :ΜαΡιΑ κΥρΚου                                                                                                         ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : Ζυγούρης Γεώργιος

Advertisements

One response to “Συνέντευξη Μηδενιστή στο ioanninacity

  1. Παράθεμα: Μηδενιστής Photoshooting | George Zigouris Photography·

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s