Σύστημα GoalRef, Ξεχάστε τις αμφισβητούμενες φάσεις στη γραμμή του γκολ


Σύστημα GoalRef, Ξεχάστε τις αμφισβητούμενες φάσεις στη γραμμή του γκολΤο Ινστιτούτο Fraunhofer της Γερμανίας παρουσιάζει στη CeBIT την τεχνολογία που θα μας κάνει να μην έχουμε ποτέ πια αμφιβολία για το αν μπήκε ή όχι το γκολ, αφού το σύστημα GoalRef, το οποίο αναπτύχθηκε κατά παραγγελία της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (IFAB), ενημερώνει αυτόματα τον διαιτητή αν η μπάλα πέρασε τη γραμμή του τέρματος.

Η IFAB ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε δύο τεχνολογίες που έχουν εγκριθεί για την τελική δοκιμή με το σύστημα GoalRef να αποτελεί τη μία από αυτές. Πρόκειται για μία τεχνολογία που εφαρμόζει χαμηλής ισχύος μαγνητικά πεδία γύρω από τα τέρματα, έτσι ώστε μόλις περάσει από μέσα τους η μπάλα και τα διαταράξει, να καταγράφεται η αλλαγή του πεδίου. Το σύστημα τότε στέλνει μία αυτόματη ειδοποίηση στους παρατηρητές του αγώνα, το οποίο μάλιστα είναι κωδικοποιημένο για να μην μπορεί κανείς να το πειράξει, ενώ ταυτόχρονα προβάλλεται και ένα αντίστοιχο μήνυμα στα ρολόγια των διαιτητών. Ένα μικροσκοπικό ηλεκτρονικό σύστημα πομπού βρίσκεται ενσωματωμένο και στην μπάλα για αυτό το σκοπό.

Μαζί με το GoalRef, η Fraunhofer IIS έχει αναπτύξει και μία τεχνολογία για τα στατιστικά του αγώνα, το σύστημα RedFIR, το οποίο παρακολουθεί τη μπάλα και προβάλλει σε 3D πραγματικού χρόνου όλες τις κινήσεις της, οπότε μπορεί κανείς να αναλύσει μετέπειτα όλα τα στοιχεία του αγώνα και της απόδοσης των ομάδων.

Οι παίκτες χρησιμοποιούν από τη μεριά τους, τους αισθητήρες FitnessSHIRT που έχουν πάνω στις μπλούζες τους για να βλέπει κανείς τα στοιχεία του οργανισμού τους και να μπορεί αργότερα να τα λάβει υπόψη του το προπονητικό team.

Πηγή

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s